maanantai 6. joulukuuta 2010

Kotimaisuus

Näin maamme itsenäisyyspäivänä käytiin keskustelua tuotteista ja etenkin niiden alkuperistä. Ja eihän tähän TODELLA henkevään keskusteluun löytynyt selvää vastausta. Kysymyksiä aiheuttivat seuraavat seikat:
a) voiko leipää sanoa suomalaiseksi, jos raaka-aineet ovat muualta
b) voiko pesukonetta sanoa suomalaiseksi, jos osat ovat muualta
c) voiko näitä edellä mainittuja sanoa suomalaisiksi, jos ulkomaalainen on valmistanut ne
(Juu, toi viimeinen argumentti oli sit väsyneen keskustelun päätös ja ikävä kyllä se käytiin mun omassa päässäni. No ei varmaan ollut hirveä yllätys)

Listaahan vois jatkaa loputtomiin. Sitä vaan miettii, millaiset kriteerit tuotteilla on, että ne voivat saada avainlipun tunnustuksena kotimaisuudesta. Riittääköhän se, että ne ovat valmistettu Suomessa, mutta mielestäni se on hyvinkin harhaa johtavaa tunnustusta.

No meikäläinen meni korkkaamaan jään ihan itsenäisyyspäivän kunniaksi ja ajattelin, että kerrankin sitä nautiskelee täysin kotimaan annista. Eli siitä, että on Suomen luonnossa ja jäällä. Mutta niin, kyseessä ei ollut luonnonjää, joten taas ketju lähti liikkeelle: Mikä materiaali jään alla, mitkä koneet jäädyttää, kuka jäädyttää, missä luistimet on valmistettu, mistä luistimet on valmistettu, mitkä vaatteet, ARGH...

Hyvää itsenäisyyspäivää ja ei nipoteta siitä kotimaisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti